top of page

DAILY EXERCISE

VOID

DAILY EXERCISE, 2021

Taidekirja valokuvista ja runoista.

Ensimmäinen rajattu painos, editio 200. Signeerattu ja numeroitu.

Kirjan mitat: 198x129mm, pysty.

120 sivua, sidottu, pehmeäkantinen.

Paperit: Munken Print White 100 gsm, Munken Lynx Rough 300 gsm.

Omakustanne.

Julkaisu: marraskuu 2021. 

Painopaikka: Tallinnan kirjapaino, Viro.

Kieli: englanti.

ISBN: 978-952-94-5457-0.

Miten päivittäiset rutiinit ja liikunta voivat toimia keinoina selviytyä — keinoina jaksaa, eheytyä ja korjata rikki mennyt, keinoina huolehtia itsestä kuin puutarhasta? Miten selviytyä muutoksesta luopumatta menetetyn muistosta...?

 

Daily Exercise -kirja on taidekirja queerista sydänsurusta, digiajan etäsuhteista, sekä mielenterveyden ylläpitämisen ja fyysisen loukkaantumisen tuottamista haasteista. Se navigoi näkymässä, joka avautuu muuttuvassa ajassa, muuttuvan maailman näyttämöllä. Kun tuttu rakkauden maisema tyhjenee, jäljelle jää vain kehys, vain näyttö, vain kuva.

Päivittäiset harjoitukset kohti selviytymistä voivat nyrjäyttää suremisen tilan kiitollisuuden praktiikaksi.

Daily Exercise hahmottelee poissaolon, kaipuun ja eristyksen kokemusta peilaten urbaaniin kasvi- ja eläinkuntaan, suurkaupungin tiloihin, pintoihin, tekstuureihin ja tunnelmiin. Se keinuu selviytymisen ja murtumisen vuorovedessä. Valokuvat ja runot kurovat teoksen vyyhdin yhteen samanaikaisina, kerrontaan tasavertaisina ja rinnakkain osallistuen. 

 

Kokonaisuus rakentuu taiteilijan eletylle kokemukselle etäisyydestä ja menetyksestä pandemiasulkujen aikana Englannissa. Se on hienovarainen kokoelma raakojen tunteiden todellisuutta uudessa, kuvallisessa etäisyyden kulttuurissa. 

 

Teos sisältää sekä keskikoon filmille kuvattuja, että iPhonella ja digitaalisella kameralla tehtyjä valokuvia, jotka ovat syntyneet henkilökohtaisen selviytymisen, moniulotteisen voimistumisen, itsen etsimisen, rakastamisen ja menetyksen aikoina. Väripimiötyöskentelyn, skannauksen ja digitaalisen editoinnin prosessien kautta kuvat ovat löytäneet lopullisen muotonsa kirjassa. 

Kirjassa runot ovat englannin kielellä. 

Ajattelen sinua kuvissa /

kuvina /

ne kaikki ovat menneisyyttä jo tänään

Työtä on tukenut Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Daily Exercise, 2021 © Saara M. Scharlin, kaikki oikeudet pidätetään.

Tilaa Daily Exercise -kirja tästä

Book description in English.

Kuvia
Saara_M_Scharlin_Daily_Exercise_TenderFolds.png
bottom of page